Pohankový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pohanka
  • 115 g Hrozinky
  • 115 g Ořechy vlašské
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 671.8 mg
  • Vláknina 17495 mg
  • Vitamín A 17495 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém másle smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer asi 3 minuty do poloměkka.

  • 2

    V misce smícháme vejce s pohankou, směs vložíme na pánev a mícháme asi 1 minutu, aby se zrnka oddělila od sebe.

  • 3

    Přilijeme 500ml vody, přidáme šalvěj a tymián, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme 10-12 minut.

  • 4

    Potom vmícháme omyté rozinky a nasekané ořechy. Vše podusíme ještě 5 minut. Pohanka musí vstřebat všechnu tekutinu. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu