Pohankový pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 30 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 671.8 mg
- Vláknina 17495 mg
- Vitamín A 17495 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém másle smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer asi 3 minuty do poloměkka.
-
2
V misce smícháme vejce s pohankou, směs vložíme na pánev a mícháme asi 1 minutu, aby se zrnka oddělila od sebe.
-
3
Přilijeme 500ml vody, přidáme šalvěj a tymián, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme 10-12 minut.
-
4
Potom vmícháme omyté rozinky a nasekané ořechy. Vše podusíme ještě 5 minut. Pohanka musí vstřebat všechnu tekutinu. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.