Indické cibulové bhadži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Cibule
  • 115 g Mouka cizrnová
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406.2 mg
  • Vláknina 11014.2 mg
  • Vitamín A 11014.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.

  • 2

    Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.

  • 3

    Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.

Komentáře k receptu