Indické cibulové bhadži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406.2 mg
- Vláknina 11014.2 mg
- Vitamín A 11014.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.
-
2
Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.
-
3
Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.