Hrubozrná hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 62.3 mg
- Vláknina 1958.3 mg
- Vitamín A 1958.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Semínka vaříme v malém množství vody doměkka. Slijeme a v hmoždíři rozdrtíme nahrubo. Práškovou hořčici zakapeme vodou a utřeme.
-
2
Smícháme s drcenými semeny, přidáme sůl, cukr a pomerančovou kůru. Za stálého míchání pak přiléváme ocet nebo víno tak dlouho, dokud nemá hořčice požadovanou konzistenci.