Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 50 g Meruňky sušené
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Rýže indiánská
  • 10 g Máta
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Meruňky
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Džem meruňkový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Olej hroznový
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1342 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 647.3 mg
  • Vláknina 7402.4 mg
  • Vitamín A 7402.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně propláchneme. Přivedeme k varu vývar s bobkovými listy a kari, rýži vaříme 40-45 minut. 10 minut před koncem vaření přidáme sušené meruňky. Rýži scedíme, meruňky nakrájíme nadrobno a smícháme s rýží. Omyjeme a osušíme maso, v horkém přepuštěném másle s kmínem opékáme z každé strany 3-4 minuty. Osolíme a opepříme. Na dresink smícháme nektar s olejem, jogurtem, citronovou šťávou a se sójovou omáčkou. Přidáme zázvor, jarní cibulky a sezam, dochutíme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Přelijeme dresinkem, necháme 30 minut proležet. Meruňku omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na klínky, kterými salát před podáváním ozdobíme.

Komentáře k receptu