Jogurtový dresink k bramborovému salátu
Suroviny
- 750 g Brambory
- 60 g Cibule
- 100 g Jogurt bílý
- 10 g Med včelí
- 20 g Okurky nakládané
- 40 g Ředkvička
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Pažitka
- 50 g Řeřicha
- 30 ml Mandarinky
- 150 ml Vývar z hovězích kostí
- 60 ml Citronová šťáva
- 60 ml Dýňová semínka
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Křen
- 1 ks Jablka
- 1 ks Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 1317.3 mg
- Vláknina 15867.5 mg
- Vitamín A 15867.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které zalijeme horkým vývarem. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Jablko nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Očištěné ředkvičky nastrouháme na plátky. Vychladlé brambory slijeme a v salátové míse promícháme s jablkem, cibulí, okurkou, ředkvičkami, výhonky, kapary a chilli papričkou.
-
2
Na suché pánvi opražíme dýňová semínka a smícháme je s 1 lžící oleje, solí a cayenským pepřem. Zbývající olej dobře rozmícháme s citronovou šťávou, jogurtem, mandarinkovou šťávou a křenem. Okořeníme solí, cayenským pepřem a medem. Salát promícháme nejprve s dresinkem, potom vmícháme dýňová semínka a necháme 30 minut proležet. Podáváme ozdobené pažitkou.