Jogurtový dresink k bramborovému salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Jogurt bílý
  • 10 g Med včelí
  • 20 g Okurky nakládané
  • 40 g Ředkvička
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Pažitka
  • 50 g Řeřicha
  • 30 ml Mandarinky
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Dýňová semínka
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Křen
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 1317.3 mg
  • Vláknina 15867.5 mg
  • Vitamín A 15867.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které zalijeme horkým vývarem. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Jablko nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Očištěné ředkvičky nastrouháme na plátky. Vychladlé brambory slijeme a v salátové míse promícháme s jablkem, cibulí, okurkou, ředkvičkami, výhonky, kapary a chilli papričkou.

  • 2

    Na suché pánvi opražíme dýňová semínka a smícháme je s 1 lžící oleje, solí a cayenským pepřem. Zbývající olej dobře rozmícháme s citronovou šťávou, jogurtem, mandarinkovou šťávou a křenem. Okořeníme solí, cayenským pepřem a medem. Salát promícháme nejprve s dresinkem, potom vmícháme dýňová semínka a necháme 30 minut proležet. Podáváme ozdobené pažitkou.

Komentáře k receptu