Hovězí svíčková na španělský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 45 g Vepřové sádlo škvařené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Jablko granátové
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 557.1 mg
  • Vláknina 1919.3 mg
  • Vitamín A 1919.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.

  • 3

    Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.

  • 4

    Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.

  • 5

    Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.

Komentáře k receptu