Hovězí svíčková na španělský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 557.1 mg
- Vláknina 1919.3 mg
- Vitamín A 1919.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.
-
3
Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.
-
4
Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.
-
5
Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
-
6
Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.