Zeleninová mísa se sezamem
Suroviny
- 50 g Arašídy
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 5 dl Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 0 polévková lžíce Citronová tráva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 902.4 mg
- Vláknina 20483 mg
- Vitamín A 20483 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu potřebnou zeleninu si očistíme, omyjeme a každý druh pokrájené zeleniny si odložíme zvlášť.
-
2
Cibuli s česnekem pokrájíme na kostičky. Lilky s cuketami rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky o síle 1-2 cm. Spařená rajčata sloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na půlměsíčky. Papriky rozpůlíme, vyčistíme od jadřinců a pokrájíme na proužky.
-
3
Ve woku na rozehřátém oleji si každý druh zeleniny odděleně osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2 minuty. Všechnu osmaženou zeleninu vrátíme zpět do pánve, přidáme arašídy, směs ochutíme solí, pepřem, římským kmínem a hořčičnými semínky, důkladně promícháme a odstavíme z plotny. V druhém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Když se vaří, vývarem zalijeme zeleninu a zvolna vše povaříme 2-4 minuty.
-
4
V pánvi bez oleje si opražíme sezamová semínka. Horké porce podáváme posypané sezamem.
-
5