Salát z červené čočky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jogurt bílý
  • 175 g Čočka červená
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 508.6 mg
  • Draslík 1014.3 mg
  • Vláknina 14595.8 mg
  • Vitamín A 14595.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou čočku, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Čočku scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 4 nakrájíme na kostičky a ostatní na plátky.

  • 3

    Jogurt smícháme s 5 lžícemi vody a prolisovaným česnekem. Osolíme a okořeníme kmínem a chilli kořením.

  • 4

    Čočku smícháme s očištěnou, na plátky nakrájenou okurkou, na kostičky nakrájenými paprikami a na kolečka nakrájenými cibulkami. Přidáme kostičky vařených vajec a salát upravíme na talíře.

  • 5

    Pokapeme jogurtovou zálivkou, obložíme plátky vajec a posypeme nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu