Salát z červené čočky s vejci
Suroviny
- 500 g Jogurt bílý
- 175 g Čočka červená
- 375 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 5 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 21 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 508.6 mg
- Draslík 1014.3 mg
- Vláknina 14595.8 mg
- Vitamín A 14595.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou čočku, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Čočku scedíme a necháme okapat.
-
2
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 4 nakrájíme na kostičky a ostatní na plátky.
-
3
Jogurt smícháme s 5 lžícemi vody a prolisovaným česnekem. Osolíme a okořeníme kmínem a chilli kořením.
-
4
Čočku smícháme s očištěnou, na plátky nakrájenou okurkou, na kostičky nakrájenými paprikami a na kolečka nakrájenými cibulkami. Přidáme kostičky vařených vajec a salát upravíme na talíře.
-
5
Pokapeme jogurtovou zálivkou, obložíme plátky vajec a posypeme nasekaným koriandrem.