Italské houbové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1332 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 607 mg
- Vláknina 7900 mg
- Vitamín A 7900 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut dozlatova.
-
2
Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme. Přilijeme 120 ml vývaru a dále mícháme, dokud se nevstřebá do rýže. Za stálého míchání přilijeme naběračku vývaru a když se vstřebá, přilijeme další. Stejně postupujeme asi 20 minut, až rýže změkne - nesmí se však rozvařit.
-
3
Na pánvi zpěníme máslo a restujeme na něm očištěné, na plátky nakrájené žampiony asi 10 minut. Houby vmícháme do rýže a vypneme příkon tepla. Vmícháme 45 g nastrouhaného sýru a pod pokličkou necháme pokrm asi 5 minut odpočinout.
-
4
Rizoto podáváme posypané zbylým sýrem nastrouhaným na hoblinky.