Polévka z rybího filé se sladkými brambory
Suroviny
- 250 g Filé rybí
- 450 g Brambory sladké (Batáty)
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 95 g
- Sodík 1298 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 808.2 mg
- Vláknina 14123.5 mg
- Vitamín A 14123.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na kostky a promícháme v míse s marinádou, kterou připravíme z citronové šťávy, ustrouhaného muškátového oříšku a chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Mísu přikryjeme a na 1/2 hodiny uložíme v chladničce.
-
2
V silnostěnném hrnci na oleji za častého míchání restujeme pokrájenou cibuli a jarní cibulky. Po 4 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 2 minuty. Poté přidáme batáty nakrájené na kostky, zeleninový vývar a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut a vsypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, nasekané 2 řapíky celeru, nakrouhané zelí a polévku na mírném plameni vaříme ještě dalších 10 minut.
-
3
Uvařenou polévku necháme trochu zchladnout, poté ji po částech rozmixujeme dohladka. Umixovanou polévku vlijeme do hrnce, přidáme rybu i s marinádou a 10 minut provaříme. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.