Rajský krém s chobotnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1210 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 115.3 mg
- Draslík 1459 mg
- Vláknina 4258.3 mg
- Vitamín A 4258.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou.
-
2
Nasekáme kerblík.
-
3
Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s bílým vínem vložíme do mixéru. Zapneme na nejvyšší stupeň a rozmixujeme na jemné pyré.
-
4
Rozehřejeme olej, opečeme na něm chobotnici a přidáme česnek, sůl a pepř. Maso vyjmeme a do pánve přidáme rozmixovaná rajčata a zakysanou smetanu. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.