Rajský krém s chobotnicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 20 g Česnek
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Pepř citronový
  • 800 g Chobotnice
  • 40 g Kerblík
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1210 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 115.3 mg
  • Draslík 1459 mg
  • Vláknina 4258.3 mg
  • Vitamín A 4258.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou.

  • 2

    Nasekáme kerblík.

  • 3

    Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s bílým vínem vložíme do mixéru. Zapneme na nejvyšší stupeň a rozmixujeme na jemné pyré.

  • 4

    Rozehřejeme olej, opečeme na něm chobotnici a přidáme česnek, sůl a pepř. Maso vyjmeme a do pánve přidáme rozmixovaná rajčata a zakysanou smetanu. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu