Mušle s rajčaty a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 52 g
- Sodík 2692 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 2795.8 mg
- Vláknina 9663 mg
- Vitamín A 9663 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.8 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře.
-
2
Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky.
-
3