Mušle s rajčaty a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 3 g Tymián sušený
  • 5 g Pepř cayenský
  • 100 g Cibulka jarní
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 ml Víno bílé
  • 3 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 2692 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 2795.8 mg
  • Vláknina 9663 mg
  • Vitamín A 9663 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky oloupeme a i se zelenou částí nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme celer a mrkev, celer nakrájíme na kostičky, mrkev na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vmícháme bylinky a rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut povařit. Mušle důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Do rajské omáčky přilijeme víno a necháme je povařit. Vyjmeme rozmarýn a omáčku dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vložíme mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme na prudkém plameni asi 10 minut. Hrncem občas silně zatřeseme. Hotové mušle s omáčkou rozdělíme na předehřáté talíře.

  • 2

    Podáváme s rozpečenou bagetou, kterou namáčíme do lahodné omáčky.

  • 3

Komentáře k receptu