Selská hrachovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 21 g
- Sodík 777 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 452.1 mg
- Vláknina 15877.8 mg
- Vitamín A 15877.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek propereme několikrát ve vodě a poté necháme namáčet asi 2 hodiny.
-
2
Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené uzené maso.
-
3
Namočený hrášek zcedíme a dáme vařit do čisté vody. Zhruba po 5 minutách vaření přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pórek a celer. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme a asi po 20 minutách přidáme osmahnuté uzené s cibulí. Ještě povaříme asi 5 minut, osolíme, opepříme a hned podáváme.