Řeřichová omáčka s uzenou rybou
Suroviny
- 400 g Pstruh uzený
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Citronová kůra
- 20 g Petržel - nať
- 150 g Tvaroh jemný
- 60 g Zakysaná smetana
- 5 g Med včelí
- 50 g Řeřicha
- 50 g Ředkvička
- 5 g Hořčice
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 40 ml Citronová šťáva
- 1.5 kg Chřest bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 17 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 110.2 mg
- Draslík 1368.5 mg
- Vláknina 17750 mg
- Vitamín A 17750 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest pečlivě oloupeme a odkrojíme spodní dřevnaté části. Přivedeme k varu asi 1 l vody se solí, cukrem, máslem, citronovou kůrou a petrželkou. Vložíme do ní chřest a vaříme jej 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, s hořčicí, citronovou šťávou, medem, se solí a s pepřem. Opláchneme řeřichu a necháme ji okapat. Čtvrtinu lístků odložíme stranou a zbytek smícháme s tvarohovou směsí a se šlehačkou. Na talíře naservírujeme chřest, rybí maso a omáčku. Posypeme zbývajícími lístky řeřichy a ozdobíme plátky ředkviček.
-
2
Podáváme s toastovým chlebem a máslem.