Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy lískové
  • 5 g Sůl
  • 200 g Okurka salátová
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 10 ks Ředkvička
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 427.2 mg
  • Vláknina 5087.5 mg
  • Vitamín A 5087.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (max 6 minut) a zprudka zchladíme, studená je pak oloupeme. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme nadrobno, nasypeme do mísy. 2 ředkvičky rozpůlíme nožem nebo ozdobným vykrajovátkem a necháme na ozdobu. Neoloupanou salátovou okurku nasekáme nadrobno a přidáme k ředkvičkám. V jiné misce smícháme ocet, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme dohladka. Přidáme nadrobno posekané pražené oříšky, osolíme, opepříme a po troškách přimícháme olej. Tuto směs přidáme k ředkvičkám a jemně promícháme. Navršíme na oválnou servírovací mísu, ozdobíme půlkami ředkviček a obložíme rozpůlenými vejci. Každé vejce ozdobíme snítkou řeřichy a lehce posolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu