Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 427.2 mg
- Vláknina 5087.5 mg
- Vitamín A 5087.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (max 6 minut) a zprudka zchladíme, studená je pak oloupeme. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme nadrobno, nasypeme do mísy. 2 ředkvičky rozpůlíme nožem nebo ozdobným vykrajovátkem a necháme na ozdobu. Neoloupanou salátovou okurku nasekáme nadrobno a přidáme k ředkvičkám. V jiné misce smícháme ocet, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme dohladka. Přidáme nadrobno posekané pražené oříšky, osolíme, opepříme a po troškách přimícháme olej. Tuto směs přidáme k ředkvičkám a jemně promícháme. Navršíme na oválnou servírovací mísu, ozdobíme půlkami ředkviček a obložíme rozpůlenými vejci. Každé vejce ozdobíme snítkou řeřichy a lehce posolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.