Marinovaný halibut

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Halibut atlantický
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 g Šalotka
  • 40 g Kapary
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 1158.4 mg
  • Vláknina 6255 mg
  • Vitamín A 6255 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou oloupeme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu. Druhý citron nakrájíme na tenké plátky. Prolisujeme česnek a smícháme jej s citronovou šťávou a kůrou, petrželkou a 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme rybí maso a rozložíme je do zapékací mísy. Rozpustíme máslo a zprudka na něm osmažíme šalotku. Přidáme zbývající olej a kapary.

  • 2

    Rybí kotlety obložíme plátky citronu, přelijeme je cibulovou směsí. Zakryté necháme marinovat v chladničce 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 200 °C a rybu pečeme 20-25 minut.

Komentáře k receptu