Marinovaný halibut
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 1158.4 mg
- Vláknina 6255 mg
- Vitamín A 6255 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou oloupeme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu. Druhý citron nakrájíme na tenké plátky. Prolisujeme česnek a smícháme jej s citronovou šťávou a kůrou, petrželkou a 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme rybí maso a rozložíme je do zapékací mísy. Rozpustíme máslo a zprudka na něm osmažíme šalotku. Přidáme zbývající olej a kapary.
-
2
Rybí kotlety obložíme plátky citronu, přelijeme je cibulovou směsí. Zakryté necháme marinovat v chladničce 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 200 °C a rybu pečeme 20-25 minut.