Velikonoční polévka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 200 g Telecí ledviny
  • 5 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Telecí maso přední
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 200 g Telecí brzlík
  • 200 g Telecí srdce
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 414.7 mg
  • Draslík 710.9 mg
  • Vláknina 7559.2 mg
  • Vitamín A 7559.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit.

  • 3

    Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme.

Komentáře k receptu