Velikonoční polévka
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 200 g Telecí ledviny
- 5 g Sůl
- 10 g Petržel - nať
- 200 g Telecí maso přední
- 100 g Kopr čerstvý
- 200 g Telecí brzlík
- 200 g Telecí srdce
- 1 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 42 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 414.7 mg
- Draslík 710.9 mg
- Vláknina 7559.2 mg
- Vitamín A 7559.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky.
-
2
V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit.
-
3
Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme.