Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1552 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 5120.9 mg
- Vláknina 116888 mg
- Vitamín A 116888 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce králíka osolíme a opepříme. Kuchyňsky upravíme artyčoky. Vybereme vnitřní část — tzv. „seno". Artyčoky rozčtvrtíme a vložíme do studené vody okyselené citronem. Rajčata rozkrájíme na kousky. Mrkev a celer nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli nasekáme nahrubo. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme změklým máslem. Rovnoměrně do něj rozložíme porce králíka, zeleninu, artyčoky, cibuli, česnek a bylinky a v předehřáté troubě pečeme asi 1 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Občas obrátíme a přelijeme výpekem.
-
2
Jako přílohu podáváme široké nudle.
-
3
-
4