Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 750 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 kg Králičí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1552 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 5120.9 mg
  • Vláknina 116888 mg
  • Vitamín A 116888 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce králíka osolíme a opepříme. Kuchyňsky upravíme artyčoky. Vybereme vnitřní část — tzv. „seno". Artyčoky rozčtvrtíme a vložíme do studené vody okyselené citronem. Rajčata rozkrájíme na kousky. Mrkev a celer nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli nasekáme nahrubo. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme změklým máslem. Rovnoměrně do něj rozložíme porce králíka, zeleninu, artyčoky, cibuli, česnek a bylinky a v předehřáté troubě pečeme asi 1 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Občas obrátíme a přelijeme výpekem.

  • 2

    Jako přílohu podáváme široké nudle.

  • 3

  • 4

Komentáře k receptu