Rajská omáčka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 32 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 907.8 mg
- Vláknina 5165 mg
- Vitamín A 5165 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odstraníme tvrdé části kolem stopky, zbytek jemně nakrájíme.
-
2
Omyjeme bazalku, osušíme, lístky nakrájíme na úzké proužky. Oloupeme šalotky, jemně pokrájíme a podusíme na másle. Zalijeme octem, olejem, bílým vínem a citronovou šťávou, směs vaříme tak dlouho, dokud se jedna třetina nevyvaří.
-
3
Přidáme rajčata a bazalku, dochutíme solí a pepřem.