Smetanová paitková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 62 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 177.1 mg
- Vláknina 6874 mg
- Vitamín A 6874 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 463 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém.
-
2
Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme.