Humrová holandská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 25 g Kopr čerstvý
  • 150 g Humr
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 15 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1647 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 367.3 mg
  • Draslík 2113.8 mg
  • Vláknina 82203.2 mg
  • Vitamín A 82203.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z humra uvaříme vývar, přidáme koření. Humra vyndáme a na velkém plameni vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří na asi 4 lžíce. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme krém do kterého přidáváme kousky vychlazeného másla do zhoustnutí.

  • 2

    Dochutíme limetkovou šťávou.

Komentáře k receptu