Tymiánové máslo s jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Olivy nakládané
  • 5 g Citronová kůra
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 714.3 mg
  • Vláknina 3795 mg
  • Vitamín A 3795 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety opláchneme a osušíme. Chilli papričku, rozmarýn a 1/2 tymiánu nasekáme nadrobno. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Vše smícháme s olejem a vetřeme do kotlet po obou stranách. Necháme proležet 12-24 hodin. Máslo ušleháme do pěny a olivy nakrájíme na kostičky. Ušlehané máslo smícháme s olivami, citronovou kůrou, petrželkou, se zbývajícím nasekaným česnekem, zbylými tymiánovými lístky, solí a pepřem. Vytvarujeme váleček, který zavineme do pergamenu a uložíme do chladničky.

  • 2

    Jehněčí kotlety opékáme na grilovací pánvi asi 2 minuty z každé strany. Vychlazené máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na maso.

Komentáře k receptu