Tymiánové máslo s jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 68 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 714.3 mg
- Vláknina 3795 mg
- Vitamín A 3795 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety opláchneme a osušíme. Chilli papričku, rozmarýn a 1/2 tymiánu nasekáme nadrobno. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Vše smícháme s olejem a vetřeme do kotlet po obou stranách. Necháme proležet 12-24 hodin. Máslo ušleháme do pěny a olivy nakrájíme na kostičky. Ušlehané máslo smícháme s olivami, citronovou kůrou, petrželkou, se zbývajícím nasekaným česnekem, zbylými tymiánovými lístky, solí a pepřem. Vytvarujeme váleček, který zavineme do pergamenu a uložíme do chladničky.
-
2
Jehněčí kotlety opékáme na grilovací pánvi asi 2 minuty z každé strany. Vychlazené máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na maso.