Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni
Suroviny
- 10 g Citrony
- 30 g Pomeranče
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Kari koření
- 3 g Tymián sušený
- 5 g Zázvor mletý
- 5 g Paprika mletá sladká
- 40 ml Omáčka sójová
- 250 ml Voda pitná
- 40 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Mango
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 17 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 226.9 mg
- Vláknina 6113.2 mg
- Vitamín A 6113.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.
-
2
Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.