Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Citrony
  • 30 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kari koření
  • 3 g Tymián sušený
  • 5 g Zázvor mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Mango
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 226.9 mg
  • Vláknina 6113.2 mg
  • Vitamín A 6113.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.

  • 2

    Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu