Zapečená rýže s krůtím masem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 150 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 175.9 mg
- Draslík 635.5 mg
- Vláknina 8763.6 mg
- Vitamín A 8763.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky, oloupanou cibuli a omyté maso nakrájíme na kostičky a společně opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.
-
2
Přidáme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Přilijeme 1 litr vody, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a zvolna vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Potom necháme vychladnout.
-
3
Vejce rozmícháme se zakysanou smetanou a 150 g nastrouhaného sýra a vmícháme do rýže.
-
4
Otevírací formu vymažeme máslem a naplníme rýží. Navrch rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata a povrch posypeme zbylým sýrem.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.