Rýžový salát s lilky a ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
- 150 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Lilek
- 1 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 9 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 34 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.3 mg
- Vláknina 19719.8 mg
- Vitamín A 19719.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a zchladíme studenou vodou.
-
2
Omyté lilky nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a po 10 minutách omyjeme a osušíme. Podusíme je na 2 lžících oleje 6-8 minut.
-
3
Mražený hrášek asi 2 minuty povaříme, ovčí sýr rozdrobíme, omytá rajčata nakrájíme na kostičky a očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
-
4
Ze zbylého oleje, vinného octa a hořčice ušleháme zálivku, osolíme a opepříme.
-
5
Všechny přísady promícháme a salát ihned podáváme.