Rýžový salát s lilky a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 150 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 9 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 739.3 mg
  • Vláknina 19719.8 mg
  • Vitamín A 19719.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a zchladíme studenou vodou.

  • 2

    Omyté lilky nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a po 10 minutách omyjeme a osušíme. Podusíme je na 2 lžících oleje 6-8 minut.

  • 3

    Mražený hrášek asi 2 minuty povaříme, ovčí sýr rozdrobíme, omytá rajčata nakrájíme na kostičky a očištěný pórek nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Ze zbylého oleje, vinného octa a hořčice ušleháme zálivku, osolíme a opepříme.

  • 5

    Všechny přísady promícháme a salát ihned podáváme.

Komentáře k receptu