Špenátový koláč s dýní a s kuřecím masem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 40 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 10 g Pepř černý mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 5 g Muškátový květ
- 250 g Dýně
- 100 g Sýr Čedar
- 250 g Baby špenát
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 20 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1340 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 360.1 mg
- Draslík 1112.9 mg
- Vláknina 8832.5 mg
- Vitamín A 8832.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou dýni a na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zlehka osmažíme.
-
2
Špenát nakrájíme, krátce povaříme v páře a přimícháme k ostatním surovinám.
-
3
Hotovou směs rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech.
-
4
Rozšlehaná vejce, smetanu a nastrouhaný sýr smícháme a přelijeme tím směs na plechu. Na závěr posypeme lehce sladkou červenou paprikou.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova.
-
6