Špenátový koláč s dýní a s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Muškátový květ
  • 250 g Dýně
  • 100 g Sýr Čedar
  • 250 g Baby špenát
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 360.1 mg
  • Draslík 1112.9 mg
  • Vláknina 8832.5 mg
  • Vitamín A 8832.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou dýni a na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zlehka osmažíme.

  • 2

    Špenát nakrájíme, krátce povaříme v páře a přimícháme k ostatním surovinám.

  • 3

    Hotovou směs rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech.

  • 4

    Rozšlehaná vejce, smetanu a nastrouhaný sýr smícháme a přelijeme tím směs na plechu. Na závěr posypeme lehce sladkou červenou paprikou.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova.

  • 6

Komentáře k receptu