Hovězí svíčková se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 400 g Brokolice
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 1361.7 mg
  • Vláknina 23097.8 mg
  • Vitamín A 23097.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet.

  • 2

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme.

  • 5

    Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu