Hovězí svíčková se zeleninou
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 400 g Brokolice
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 8 ks Brambory
- 1 ks Petržel - nať
- 4 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 12 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 1361.7 mg
- Vláknina 23097.8 mg
- Vitamín A 23097.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet.
-
2
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme.
-
5
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.