Vepřové kotlety se zeleninou a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1126.9 mg
- Vláknina 9918.3 mg
- Vitamín A 9918.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, mírně naklepeme a z obou stran zprudka opečeme na lžíci rozehřátého másla. Snížíme teplotu a kotlety dopékáme z každé strany ještě 4 minuty.
-
2
Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, cukety na kostičky a rajčata nahrubo nasekáme. Zeleninu opečeme na zbylém másle, osolíme a opepříme.
-
3
Na talíře upravíme opečenou zeleninu a na ni položíme kotlety. Ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a estragonu.
-
4
Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo vařené brambory.