Vepřové kotlety se zeleninou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1126.9 mg
  • Vláknina 9918.3 mg
  • Vitamín A 9918.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, mírně naklepeme a z obou stran zprudka opečeme na lžíci rozehřátého másla. Snížíme teplotu a kotlety dopékáme z každé strany ještě 4 minuty.

  • 2

    Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, cukety na kostičky a rajčata nahrubo nasekáme. Zeleninu opečeme na zbylém másle, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na talíře upravíme opečenou zeleninu a na ni položíme kotlety. Ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a estragonu.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu