Terina s ricottou, lilky a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 300 g Rajčata
  • 400 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 8 plátek Želatina
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 592.7 mg
  • Vláknina 10628.5 mg
  • Vitamín A 10628.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky a rajčata nakrájíme na plátky. Omytou masitou žlutou papriku nakrájíme na proužky. Plátky lilků osolíme a necháme "vypotit". Lilky osušíme a zprudka orestujeme na rozpáleném olivovém oleji z obou stran. Rajčata spaříme a oloupeme. Lilky s rajčaty mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    Plátky želatiny si namočíme do studené vody. Sýr Ricottu vyšleháme se smetanou dohladka, přimícháme balsamico ocet, olej a vzniklý krém osolíme a opepříme podle chuti. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ji v trošce teplé vody, kterou vmícháme do krému.

  • 3

    Formu vypláchneme vodou, vyložíme ji potravinářskou fólií a na dno položíme několik plátků lilku. Na lilky navrstvíme krém, na něj položíme plátky rajčat, lilků, proužky papriky a zase dáme vrstvu krému. Takto formu střídavě naplníme a zakončíme vrstvou lilků. Aspik zakryjeme a dáme na 12 hodin do chladničky.

  • 4

    Ztuhnutý aspik vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu