Bylinková marináda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 50 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Cibulka jarní
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 500 g Cuketa
  • 500 g Lilek
  • 40 g Mrkev kořen
  • 250 ml Víno bílé
  • 750 ml Ocet vinný
  • 250 ml Olej olivový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 595.9 mg
  • Vláknina 10784.7 mg
  • Vitamín A 10784.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme víno s octem. Do směsi přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a nasekané bylinky a necháme ji vzkypět. Do studené směsi vmícháme olej a asi 1 kg zeleniny (fenykl, lilek, cukety, cibule) a marinujeme 2-3 dny nebo do směsi vložíme 1 kg rybího masa a necháme proležet 1 den.

Komentáře k receptu