Bylinková marináda
Suroviny
- 10 g Bazalka
- 50 g Fenykl sladký - hlíza
- 150 g Cibulka jarní
- 10 g Pomerančová kůra
- 5 g Tymián čerstvý
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Sůl
- 20 g Cukr krupice
- 500 g Cuketa
- 500 g Lilek
- 40 g Mrkev kořen
- 250 ml Víno bílé
- 750 ml Ocet vinný
- 250 ml Olej olivový
- 2 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 59 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 595.9 mg
- Vláknina 10784.7 mg
- Vitamín A 10784.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme víno s octem. Do směsi přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a nasekané bylinky a necháme ji vzkypět. Do studené směsi vmícháme olej a asi 1 kg zeleniny (fenykl, lilek, cukety, cibule) a marinujeme 2-3 dny nebo do směsi vložíme 1 kg rybího masa a necháme proležet 1 den.