Vařené hovězí maso s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 14 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 96.6 mg
- Draslík 1141.7 mg
- Vláknina 22944 mg
- Vitamín A 22944 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na srpečky.
-
2
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, několik zrnek pepře a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájená jablka a chvilku podusíme na másle. Jablka podlijeme vývarem, trochu osladíme, zakapeme citronovou šťávou a 2 minuty podusíme.
-
4
Na talíře pokládáme porce masa, které obložíme dušenými jablky.