Vařené hovězí maso s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 750 g Jablka
  • 750 g Hovězí libové
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 96.6 mg
  • Draslík 1141.7 mg
  • Vláknina 22944 mg
  • Vitamín A 22944 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na srpečky.

  • 2

    Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, několik zrnek pepře a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájená jablka a chvilku podusíme na másle. Jablka podlijeme vývarem, trochu osladíme, zakapeme citronovou šťávou a 2 minuty podusíme.

  • 4

    Na talíře pokládáme porce masa, které obložíme dušenými jablky.

Komentáře k receptu