Brambory se sicilskou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory
- 500 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 9 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1600.2 mg
- Vláknina 18013.8 mg
- Vitamín A 18013.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a necháme v něm zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a česnek, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, vše mírně osolíme. Opékáme 3-4 minuty.
-
2
Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, rajčata, okořeníme pepřem, nasekanou bazalkou a petrželkou. Podle chuti přisolíme. Dusíme pod pokličkou asi 60 minut za občasného promíchání.
-
3
Pokrm můžeme podávat ozdobený nasekanými bylinkami.