Vepřové panenky se zeleninovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Brokolice
  • 500 g Vepřová panenka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Mrkev kořen
  • 1000 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 260 g
  • Sodík 1721 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 1871.5 mg
  • Vláknina 23940.9 mg
  • Vitamín A 23940.9 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme.

  • 3

    Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku.

  • 4

    Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu