Chřestová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 48 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 337.7 mg
- Draslík 369.1 mg
- Vláknina 8355 mg
- Vitamín A 8355 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do vína přidáme trochu soli a cukru, chřest v něm uvaříme do měkka. 3 lžíce vývaru odebereme, zbývající až na malé množství slijeme a ve zbytku tekutiny chřest jemně rozmixujeme. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu. Ze žloutků a 3 lžic vývaru ušleháme ve vodní lázni krém. Přidáme sójovou omáčku a zázvor. Tenkým pramínkem přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme rozmixovaný chřest a podle potřeby omáčku zředíme trochou vývaru. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou a kůrou.