Ďábelský dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 10 g Bazalka
  • 75 g Pancetta
  • 150 g Cibulka jarní
  • 750 g Rajčata
  • 60 g Paprika červená
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 50 ml Olej olivový
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 10687.5 mg
  • Draslík 642.1 mg
  • Vláknina 8150 mg
  • Vitamín A 8150 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v horkém oleji ji krátce osmažíme. Očistíme cibulku, oloupeme česnek, vše nakrájíme nadrobno a rychle opečeme na horké slanině. Oloupeme a vymačkáme rajčata, nakrájíme je na větší kostky. Přidáme k cibulovému základu a několik minut povaříme.

  • 2

    Mezitím oloupeme papriku a najemno ji nakrájíme. Chilli papričky rovněž nakrájíme nadrobno. Papriku, chilli, trochu rajské šťávy a sójovou omáčku přidáme do omáčky a necháme několikrát vzkypět. Ochutíme balzamikovým octem, medem, solí a pepřem. Bazalkové listy nakrájíme na proužky a hotovou vychladlou omáčku jimi ozdobíme.

Komentáře k receptu