Gratinované brambory se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 750 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 6 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 181.4 mg
  • Draslík 1026.5 mg
  • Vláknina 11872.5 mg
  • Vitamín A 11872.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a vložíme do zapékacího sáčku, posypeme strouhaným sýrem. Rozšleháme vejce s mlékem, přidáme nasekanou petrželku, opepříme. Zalijeme brambory v sáčku, zavážeme a na plechu zapékáme v troubě asi 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu