Máslovo-vinná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 44 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 84.7 mg
- Vláknina 662.5 mg
- Vitamín A 662.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno s drobně nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a vaříme téměř do odpaření tekutiny. Zůstane přibližně 1 lžíce tekutiny. Vmícháme smetanu a při mírné teplotě, za stálého míchání, přidáváme postupně máslo. Ochutíme solí a pepřem. Uchováme v teple ve vodní lázni.