Česnekovo-šalotkové máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Šalotka
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 68.6 mg
  • Vláknina 457.5 mg
  • Vitamín A 457.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky a česnek nasekáme najemno. Rozmarýnové jehličky stáhneme ze snítky a nasekáme velmi najemno. V pánvi zahřejeme lžíci másla a šalotky, česnek a rozmarýn na něm krátce osmahneme. Vše přendáme do mísy a necháme vychladnout, přidáme zbývající máslo a důkladně vyšleháme. Okořeníme solí, pepřem a necháme asi hodinu v chladničce.

Komentáře k receptu