Pečené brambory se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 1175.1 mg
- Vláknina 13892.5 mg
- Vitamín A 13892.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky a vložíme do předehřáté zapékací mísy. Dáme do trouby vyhřáté na 100 °C. V pánvi zpěníme máslo, dozlatova na něm osmahneme nadrobno nasekanou šalotku, pánev odstavíme stranou a vmícháme petržel, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Teplou směsí přelijeme brambory a zapečeme asi 10 minut v troubě předehřáté ma 200 °C.