Brambory plněné lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1245.8 mg
- Vláknina 19512.5 mg
- Vitamín A 19512.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut.
-
3
Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami.