Brambory plněné lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 250 g Lilek
  • 50 g Olivy černé
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Tapenáda se zelenými olivami
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1245.8 mg
  • Vláknina 19512.5 mg
  • Vitamín A 19512.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami.

Komentáře k receptu