Rybí filet s jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 50 g Cibulka jarní
  • 80 g Karotka
  • 150 g Hrachové lusky
  • 5 g Sůl
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 744.6 mg
  • Vláknina 6745 mg
  • Vitamín A 6745 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka a mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Rybí filety případně vykostíme, nakrájíme je na větší kousky, lehce osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Všechnu zeleninu osmahneme na másle, podlijeme vývarem, promícháme a vmícháme smetanu. Přidáme rybu a asi 5 minut v nezakryté nádobě vaříme. Zlehka promícháme a dalších 5 minut necháme táhnout.

  • 2

    Podáváme s bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu