Přímořská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 553.1 mg
- Draslík 604 mg
- Vláknina 1462.5 mg
- Vitamín A 1462.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sardinek odřízneme hlavy, těla podélně rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti, rozložíme naplocho a vyjmeme páteř.
-
2
Do našlehaných vajec vmícháme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Rybky vložíme do vaječné směsi a dobře obalíme. Poté posypeme moukou a promícháme.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo a směs s rybkami vlijeme do pánve a pravidelně rozmístíme. Pod pokličku pečeme asi 10 minut, dokud se omeleta pěkně nenafoukne.