Kalamáry plněné zeleninou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Cuketa
- 200 g Lilek
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 120 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Tymián sušený
- 60 g Paprika zelená
- 60 g Paprika červená
- 600 g Kalamáry
- 80 ml Olej olivový
- 60 ml Balsamico ocet
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 24 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 843.7 mg
- Vláknina 13220.8 mg
- Vitamín A 13220.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do pánve se 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián a při mírné teplotě 10-15 minut smažíme tak, aby zelenina ještě zůstala křupavá. Zlehka promícháváme.
-
2
Mezitím připravíme zálivku smícháním octa, 4 lžic oleje, soli a pepře.
-
3
Z lehce povařené zeleniny odstraníme koření a zeleninou naplníme kalamáry, které dobře uzavřeme párátkem. V pánvi rozehřejeme olej a naplněné kalamáry opečeme ze všech stran dozlatova, ale ne zbytečně dlouho. Na talíře rozložíme salát, kalámary a vše přelijeme zálivkou.