Kalamáry plněné zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 200 g Lilek
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 120 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián sušený
  • 60 g Paprika zelená
  • 60 g Paprika červená
  • 600 g Kalamáry
  • 80 ml Olej olivový
  • 60 ml Balsamico ocet
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 843.7 mg
  • Vláknina 13220.8 mg
  • Vitamín A 13220.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do pánve se 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián a při mírné teplotě 10-15 minut smažíme tak, aby zelenina ještě zůstala křupavá. Zlehka promícháváme.

  • 2

    Mezitím připravíme zálivku smícháním octa, 4 lžic oleje, soli a pepře.

  • 3

    Z lehce povařené zeleniny odstraníme koření a zeleninou naplníme kalamáry, které dobře uzavřeme párátkem. V pánvi rozehřejeme olej a naplněné kalamáry opečeme ze všech stran dozlatova, ale ne zbytečně dlouho. Na talíře rozložíme salát, kalámary a vše přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu