Chobotnice na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1072 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1140.3 mg
- Vláknina 4630.8 mg
- Vitamín A 4630.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky kuchyňsky připravíme, vložíme do velkého hrnce a ve vlastní šťávě prudce 15-20 minut vaříme. Přidáme olej a cibulky, promícháme, přidáme ocet, víno, oloupané a nadrobno nakrájené rajče, bobkový list, oregano,sůl, 250 ml vody a 1/2 lžičky drceného černého pepře, uvedeme do varu. Poté příkon tepla zmírníme a pomalu vaříme 1,5-2 hodiny. Není-li maso dost měkké, necháme ještě lehce potopené krátce vařit. Tekutina by se měla zredukovat tak, aby byly chobotničky zakryté.