Telecí játra na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 38 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 835 mg
- Draslík 1240.6 mg
- Vláknina 7981.5 mg
- Vitamín A 7981.5 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.
-
2
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.
-
3
Ihned podáváme.