Chobotničky na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 927.6 mg
- Vláknina 612.5 mg
- Vitamín A 612.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňsky připravené chobotničky položíme do velké mísy, v jiné misce smícháme červené víno, ocet, sójovou omáčku, omáčku hoisin a prolisovaný česnek. Zálivkou přelijeme chobotničky, promícháme, aby byly zcela ponořené, necháme v chladničce marinovat několik hodin, nejlépe však přes noc.
-
2
Rozehřejeme gril, marinádu slijeme a uchováme stranou, chobotničky 3-5 minut grilujeme, až je maso bílé. Občas přelijeme trochou marinády.