Ragú ze slávek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 10 g Kari koření
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 400 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 2002 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 1973.4 mg
  • Vláknina 6940 mg
  • Vitamín A 6940 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci ohřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, slávky, vše zalijeme vínem. Přikryté podusíme asi 8 minut při vyšší teplotě, pak vyjmeme maso z lastur, zavřené slávky vyhodíme. Maso dáme stranou. Vývar procedíme do menšího hrnce, vmícháme smetanu a kari, 3 minuty provaříme. Okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou. Očištěný řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do omáčky. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, všechno při vysoké teplotě prudce 5 minut povaříme. Přidáme slávky a prohřejeme, dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu