Ragú ze slávek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 118 g
- Sodík 2002 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 1973.4 mg
- Vláknina 6940 mg
- Vitamín A 6940 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci ohřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, slávky, vše zalijeme vínem. Přikryté podusíme asi 8 minut při vyšší teplotě, pak vyjmeme maso z lastur, zavřené slávky vyhodíme. Maso dáme stranou. Vývar procedíme do menšího hrnce, vmícháme smetanu a kari, 3 minuty provaříme. Okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou. Očištěný řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do omáčky. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, všechno při vysoké teplotě prudce 5 minut povaříme. Přidáme slávky a prohřejeme, dochutíme citrónovou šťávou.