Slávky po rýnsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 g Celer bulvový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Jalovec
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1983 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1979.5 mg
  • Vláknina 5771.3 mg
  • Vitamín A 5771.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky kuchyňsky připravíme, cibuli, mrkev a celer nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme nadrobno, vše společně s bobkovým listem, jalovcem, solí a pepřem vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem a ochutíme citrónovou šťávou. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme slávky a pod pokličkou dalších 5-10 minut vaříme, občas hrncem potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů, přelijeme vývarem a servírujeme.

Komentáře k receptu