Slávky po rýnsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1983 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1979.5 mg
- Vláknina 5771.3 mg
- Vitamín A 5771.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky kuchyňsky připravíme, cibuli, mrkev a celer nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme nadrobno, vše společně s bobkovým listem, jalovcem, solí a pepřem vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem a ochutíme citrónovou šťávou. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme slávky a pod pokličkou dalších 5-10 minut vaříme, občas hrncem potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů, přelijeme vývarem a servírujeme.