Rybí nákyp se zeleninou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 600 g Treska aljašská
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Paprika červená
- 150 g Cuketa
- 200 g Lilek
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 ml Víno bílé
- 60 ml Olej olivový
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 29 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1131.7 mg
- Vláknina 9435 mg
- Vitamín A 9435 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní vedle sebe suché rybí filety okořeněné solí a pepřem. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku bez semínek a bílých žeber, neoloupanou cuketu a lilek, vše nakrájené na kolečka (lilek můžeme podélně rozpůlit). Podlijeme červeným vínem, přisypeme bylinky, osolíme, opepříme, přidáme konzervovaná rajčata. Asi 3 minuty podusíme a pak zeleninu navrstvíme na ryby. Ještě jednou mírně osolíme a opepříme a mísu dáme do předehřáté trouby, pečeme asi 20 minut při 220 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě dalších 6-8 minut zapékáme, až je sýr zlatavý.