Žralok s koprovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 15 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 354.3 mg
- Vláknina 932.5 mg
- Vitamín A 932.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře vše promícháme, přidáme kopr a ochutíme chilli omáčkou, solí a pepřem. Velmi dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet, případně můžeme omáčku nechat 24 hodin v chladničce. Při podávání má mít omáčka pokojovou teplotu.
-
2
Žraločí steaky lehce osolíme a opepříme. Smícháme olej a citrónovou šťávu a steaky potřeme po obou stranách. Položíme je kousek od sebe do vymazané zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C (pečeme asi 4 minuty na každý centimetr tloušťky masa).
-
3
Poté žraloka přelitého koprovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích.